Discovering the ABRUZZO : la revue de kdfa! #42

That’s a beautiful way to inaugurate a new section in my blog video: the Travel section. In partnership with ‘The Travel Company’ I found myself going for a few days in Italy and more particularly to the discovery of Abruzzo.
Abruzzo, more commonly known as the Abruzzi, is a region of southern Italy center. Its capital is the city of L’Aquila.
This region is between mountains and sea. This trip suits me as long as you know my passion for food, culture and the curiosity of the other.

Day 1: I discovered the mountains and the fortifications of the village of Santa Stefano di Sessanio and our hosts there also show us the different specialties in the area where the saffron occupies an important place in the gastronomy of the region.

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Day 2: The small group we take the road to go to the east and gain altitude in Campo Imperatore for a very active tour and asked me some significant physical resources! This trek to us mounted over 2000m to discover a panorama epoustouflant or snow is still present even in June!

It is preceded by the mountain guides we then realize the Refugio San Francesco in order to taste the best pasta and another specialty absolutely gorgeous: the Arrosticini (sheep meat kebabs)
It’s late in the day that will join Capestrano to contemplate the old city and spend the night in this beautiful and very comfortable Monastero San Colombo after a hearty always on site where dinner and scrolls still many dishes (I stopped counting from the first day)

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Day 3: We start in the morning always towards the east of the region (we get closer to the sea) to Tirino where a large canoe ride awaits us: a breathtaking landscape that compensates the efforts we produce, water absolutely clear and transparent, we discover the flora and fauna, we stop a moment to drink water directly from the river that besides being beautiful is … safe!

We pause for lunch and we end up tasting the products offered by the Azienda Agricola Terre del Tirino where respect for products and feel a certain philosophy through the various specialties offered at this stop. The whole family and friends is present here: the father, the grandmother, the mayor, the architect, the little children, friends … everything pretty world to promote us their land: the Abruzzo.
On our return is a visit to the San Giovanni in Venere Abbey absolutely exciting when we can discover the history of the Franciscan group, old books in a library cut time, relics, an abbey where there this feeling of meditation and spirituality …
We can then discover a panorama sea side ‘, the mediterranean sea so beautiful before finding our hotel and then at the last evening stroll along the beaches.
It is in a ‘Trabocco’ (a kind of traditional fisherman’s hut) converted into a restaurant that we will enjoy these specialties where the spotlight is given to fish and other seafood : a treat.
A very nice atmosphere also with this group, the accompanying team has passed on their love of their country.
I had a really nice time especially between gastronomy, culture, beautiful nature and many activities.
The people of Abruzzo is really endearing, are proud of their heritage and they are right.

Grazie a tutti!

 

 

Voilà une belle manière d’inaugurer une nouvelle section dans mon video blog : la section Travel. C’est en partenariat avec ‘The Travel Company’ que je me suis retrouvé à aller pendant quelques jours en Italie et plus particulièrement à la découverte des Abruzzes.
La région des Abruzzes, plus couramment appelée les Abruzzes, est une région d’Italie centre-méridionale. Sa capitale est la ville de L’Aquila.
Cette région est entre montagnes et mer. Ce voyage me correspond bien pour peu que vous connaissez ma passion pour les mets, la culture et la curiosité de l’autre.

Jour 1 : je découvre les montagnes et les fortifications du village de Santa Stefano di Sessanio et nos hôtes sur place nous font découvrir également les différentes spécialités du coin où le safran prend une grande place dans la gastronomie de la région.

Jour 2 : le petit groupe que nous sommes prend la route pour partir vers l’est et prendre de l’altitude à Campo Imperatore pour une excursion très active et qui m’a demandé quelques ressources physiques non négligeables! Ce trekking nous a fait monté à plus de 2000m pour découvrir un panorama epoustouflant ou la neige est encore bien présente encore au mois de juin!
C’est précédé des guides de montagne que nous nous rendons ensuite au Refugio San Francesco pour y deguster les incontournables pâtes ainsi qu’une autre spécialité absolument splendide : les Arrosticini (brochettes de viande de brebis)
C’est en fin de journée que rejoindrons Capestrano pour y contempler la vielle ville et passer la nuit dans ce magnifique et très confortable Monastero San Colombo après un dîner sur place toujours copieux et où défile encore nombre de plats (j’ai arrêté de compter des le premier jour)

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Jour 3 : Nous partons au matin toujours vers l’est de la région (nous nous rapprochons de la mer) à Tirino où une grande ballade en canoë nous attend : un paysage à couper le souffle qui compense les efforts que nous produisons, une eau absolument limpide et transparente, nous découvrons la faune et la flore, nous arrêtons un moment pour boire directement l’eau de la rivière qui en plus d’être magnifique est…potable!
Nous faisons une pause pour déjeuner et nous nous retrouvons à déguster les produits proposés par l’Azienda Agricola Terre del Tirino où le respect des produits et une certaine philosophie se sente au travers des divers specialités proposées lors de cette halte. Toute la famille et amis est présente ici : le père, la grand-mère, le maire, l’architecte, les petit enfants, des amis…tout ce joli monde pour nous promouvoir leur terre : les Abruzzo.
À notre retour c’est une visite de l’Abbeye San Giovani in Venere absolument passionnante où nous pourrons y découvrir l’histoire de l’ordre des Franciscains, des livres anciens dans une bibliothèque coupé du temps, des reliques, une abbaye où règne ce sentiment de méditation et de spiritualité…
Nous pourrons ensuite découvrir un panorama ‘côté mer’, cette mer méditéranéenne si belle avant de retrouver notre hôtel et ensuite lors de la dernière soirée se ballader le long des plages.
C’est donc dans un ‘Trabocco’ (une sorte de cabane de pêcheur) traditionnel transformé en restaurant que nous allons déguster ces specialités où la part belle est donnée aux poissons et autre fruits de mer : un régal.
Une bien belle ambiance aussi avec ce groupe, l’équipe accompagnante qui a su transmettre leur amour de leur pays.
J’ai passé un moment vraiment particulièrement agréable entre gastronomie, culture, une nature splendide et des activités nombreuses.
Le peuple des Abruzzo est vraiment attachant, sont fièrs de leur patrimoine et ils ont bien raison.

Grazie a tutti!

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LINKS : 

www.wolftour.it

www.terredeltirino.it

www.bestholidaysinitaly.com

Around The World Travel / The Travel Company

COMPLETE PHOTO-SET : 


Created with flickr slideshow.

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